Henkilökohtaiset työkalut
(lisätty luokka)
(Romaanit )
Rivi 20: Rivi 20:
  
 
Rullakatu, Torni, 2012.
 
Rullakatu, Torni, 2012.
<br/> Rajalat. Torni, 2013.  
+
<br/> Rajalat. Torni, 2013.
 +
Pitkäkatu, Torni, 2014
 +
Siirtolainen, Reuna, 2018
  
 
== Tekstinäyte ==
 
== Tekstinäyte ==

Versio 6. heinäkuuta 2018 kello 11.16

Ella Laurikkala


(s. 1949)

Opinnot ja ammatitYlioppilas, Lahden yksityinen tyttölukio
Toimittajatutkinto, sosionomi, Tampereen yliopisto

Toimittaja 1971-1973
Tiedottaja 1973-2008

Ella Laurikkala on asunut Lahdessa 1949-1973. Kirjailijauraansa hän luonnehtii seuraavasti: ”Kirjan kypsyttely kesti vuosikymmeniä, toimittajatausta helpotti päätöksen tekoa ja tekstin tuottamista. Kustannussopimuksen saanti vaati sitkeyttä. Kun ensimmäinen kirjani ilmestyi, toinen oli jo valmiina, kolmas muhi päässäni. Romaanisarjallani haluan puhutella aikuisväestöä, joka ymmärtää kirjoittamaani elämänmakuista ihmiskuvausta.”

Laurikkalan kirjasarjan tapahtumat sijoittuvat Lahteen. Tutut paikat 1950-luvulta 2000-luvulle vilahtelevat teksteissä. Lahtelainen murre sekoitettuna yleiskieleen kuuluu joidenkin henkilöiden puheissa.

Tuotanto

Romaanit 

Rullakatu, Torni, 2012.
Rajalat. Torni, 2013. Pitkäkatu, Torni, 2014 Siirtolainen, Reuna, 2018

Tekstinäyte

Kun olimme lähdössä Anja pyysi Keijoa tarkastamaan, miksi kylpyhuoneen lavuaari veti niin huonosti. - Se hajulukko pitää varmaan avata. En viitsi talonmiestä pyytää kun se taas motkottaa, että ei sinne saa laittaa hiuksia. Ole kiltti, ei sinulla kauaa mene siinä.

- Minä avaan sen. Mutta minä motkotan sinulle samalla lailla, ei sinne saa laittaa hiuksia! Anteeksi Marja, tässä menee kymmenen minuuttia. Anja aina keksii kaikenlaisia hommia että saisi pitää minut täällä, Keijo sanoi ja iski minulle silmää.

Kun mies hävisi kylpyhuoneeseen Anja kumartui puoleeni ja madalsi ääntään.

- Mites teidän asiat on?

En ymmärtänyt kysymystä.

Anja kysyi uudelleen. - Tarkoitan, että oletteko puhuneet, mitä seuraavaksi? Oletteko menossa vihille? Lapsia suunnitelmissa?

Hämmennykseni lisääntyi, mitä Keijo oli mahtanut puhua meistä. Pudistin hitaasti päätäni. - Ei mitään sellaista. Vastahan me olemme tutustuneet.

- No eipä tietenkään niin, Anja vaikutti helpottuneelta. - Keijo on hyvä poika, hän on varmasti sinulle mukavaa seuraa. Mutta muista tämä, älä mene hänen kanssa naimisiin, äläkä koskaan ala tehdä hänelle lapsia. Eihän se ole oikein, että oma äiti sanoo näin, mutta sinä olet liian hyvä tyttö minun pojalleni.

En tiennyt mitä olisin sanonut. En sanonut mitään.Tekstinäyte on teoksesta Rajalat.