Henkilökohtaiset työkalut
Hartolan kunnankirjasto, Kuninkaantie 18HARTOLAN KUNNANKIRJASTO

HARTOLAN KUNNANKIRJASTO on yksi Päijät-Hämeen LASTU -verkkokirjaston kirjastoista. Kirjastomme on avoinna kuutena päivänä viikossa läpi vuoden. Kirjasto lainaa kirjallisuutta, aikakauslehtiä, cd -äänikirjoja, dvd -levyjä, blu-ray -levyjä, cd -levyjä, liikuntavälineitä ja energiamittareita. Välitämme kaukolainoja muista kirjastoista ja hankimme kirjaston omiin kokoelmiin asiakkaiden toivomaa aineistoa.

Lähialuiden päivälehdet ovat luettavissa kirjastossa. Kirjastossa ja etäpalveluna kotikoneeltasi voit lukea ePress- ja PressDisplay -lehtipalveluiden sähköisiä lehtiä. Kirjastokorttisi tunnuksella voit kirjautua kotikoneellasi Naxos Music Library -musiikkikirjastoon kuuntelemaan musiikkia. Kirjastossa toimii langaton verkko ja tilaa löytyy asiakkaiden omille laitteille. Kirjastossamme on myös neljä asiakastietokonetta internetyhteydellä ja toimisto-ohjelmilla ja ipad -tablettitietokone yleisökäyttöön.

Kirjastoauto Kailas palvelee Hartolassa neljällä reitillä vuoroviikoin. Kruunupäinen Kustaa - karhu vierailee pyydettäessä tapahtumissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Kirjastossa on digistudio, jossa voit tallentaa vanhat videosi, c-kasettisi, vinyylilevysi, diat, valokuvat ja negatiivit sähköiseen muotoon maksutta ja henkilökunnan avustuksella. Kirjasto tarjoaa myös tiloissaan pidettäviin tapahtumiin esityskaluston: dataprojektorin, valkokankaan ja kannettavan tietokoneen.

Kirjaston WebOrigo -tietokanta ja käyttöliittymä löytyvät Päijät-Hämeen LASTU -verkkokirjaston etusivulta oikeasta reunasta valikosta "Aineistohaku, uusinnat, varaukset" ja Hartolan kunnankirjaston kotisivuilta osoitteesta kirjasto.hartola.fi. WebOrigo -aineistohaku vaihtuu vuoden 2014 aikana CS -Library aineistohakuun. LASTU -verkkokirjastoilla on yhteiset käyttösäännöt, maksut ja lainausajat. Kirjastomme kotisivut löytyvät osoitteesta [kirjasto.hartola.fi] ja lastukirjastot.fi. Ota yhteyttä kirjastoon: kirjasto@hartola.fi tai p. 044 743 2269