Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1930)

Lahdessa vuodesta 1936 asunut kuvataiteilija (kuvanveisto, muovaus ja puuveisto).
Aikoinaan kuvanveistäjä Toivo Pelkosen opissa ollut Asikainen on opettanut kuvanveistoa Nastolan, Hollolan ja Asikkalan kansalaisopistoissa.
Hänen taiteellinen tuotantonsa koostuu lukuisista pienimuotoisista puu-, metalli-, ja lasikuituveistoksista sekä muotokuvamitaleista.

Taiteellisuus jo "äidinmaidossa"

"Olen syntynyt perheeseen, jossa molemmat vanhemmat olivat käsityöläisiä, ehkä taito ja taiteellisuus ovat periytyviä. Itse olen rakentaja ammatiltani. Veistäminen on ollut hyvin mieluisa harrastus. Taiteellisuus tulee sisältä jos on tullakseen. Tekniikkaa voi oppia muualta."

"En ole asettanut mitään tavoitteita vaan ainoastaan sitä aikaa mikä on jäänyt työn ohessa, olen käyttänyt taiteen parissa harrastuksiini".
Teoksillaan taiteilija haluaa välittää ihmisille mieltymystä ja kauneutta.

Kalastavat karhut

Puuveistoksen Kalastavat karhut (alin kuva) aihio yksinkertaisesti ui taiteilijan jalkoihin hänen ollessaan kalassa Lieksan Ruunaankoskilla. Seuraavat kymmenen vuotta se toimi pöydänjalkana, kunnes siitä muokkautui taiteilijan käsissä taideteos.

Päijäthämäläisenä 70 vuotta

Seitsemänkymmentä vuotta Päijät-Hämeessä asunut taiteilija on käynyt koulunsa Lahdessa ja ollut rakentamassa Lahtea ja koko maakuntaa. Kaunis luonto järvineen ja Salpausselkineen heijastuu myös vapaa-aikaan ja taiteeseen.

Pekka Asikaisen töitä on nähtävillä mm. Tapanila-kodin pääoven edessä olevassa suihkualtaassa (kalaveistos) sekä Hollolan kirkon omaistenhuoneessa, Salpakankaan seurakuntakodissa ja Taidekeskus Taarastissa.