Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1957 )

Lahdessa syntynyt, nykyään hollolalainen taidemaalari Timo Jakola on opiskellut Helsingin Taiteilijaseuran kursseilla 1985-86 ja Lahdessa Antti Ukkosen johdolla. Hän on toiminut opettajana kansalais- ja työväenopistoissa, peruskoulussa sekä omille oppilailleen. Jakola maalaa pastelliväreillä kaupunkimaisemia sekä rocklyriikka- ja elokuvateemoja. Teoksia on maailmalla noin kaksi ja puoli tuhatta suurimpien niistä ollessa lähinnä yksityishenkilöillä. Myös Lahden taiteilijaseuran taidelainaamosta Taidepanimolta löytyy hänen töitään.

”Taidemaalarin ammatti oli ainoa ajateltavissa oleva, sillä ryhmätyö on minulle vaikeaa. Minulla on ollut suurta onnea asioiden sujumisessa ja oikeiden henkilöiden tapaamisessa oikeaan aikaan.”

Väsymätön Lahden kuvaaja

”Maalaan aidosti sitä, mitä näen; en halua kikkailla tai valehdella. Haluan välittää kaupunkikulttuurin kiihkeitä ja nopeasti vaihtuvia hetkiä maalausteni avulla. Lahti tulee aina olemaan hyvin tärkeä kuvauskohteenani eikä aineisto lopu koskaan. Maalausteni aihepiiri liikkuu urbaanissa maailmassa ja Lahden kaupunkirakenne metsineen, mäkineen, puistoineen, taloineen, ihmisineen on juuri oikeaa kaupunkikuvaa minulle.”

”Liikun paljon ja koen paljon. Vanhemmiten olen oppinut olemaan liikkeellä juuri oikeisiin aikoihin. Teos syntyy, kun kaikki vaatimani kriteerit ovat täyttyneet, esim. tuoreus, oikea visuaalinen muoto, esteettisyys, valojen ja muotojen oikea suhde sekä teoksen sisällöllinen merkitys.”

Internetissä


Vesiurut
Hämeenkadun syksyä