Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1949)

Ulla Koskinen-Laine on koulutukseltaan graafinen suunnittelija ja asunut koko ikänsä Lahdessa. Hän on toiminut kuvataiteen opettajana 30 vuotta sekä visuaalisen suunnittelun tuntiopettajana Lahden taideteollisessa oppilaitoksessa 1975-83. Lahden taidemuseon kokoelmissa on pari hänen nuoruudentyötään.

Koskinen-Laine suosii akvarellia, sekatekniikkaa ja keramiikkaa. Hän luonnehtii tuotantoaan surrealistiseksi naivismiksi. ”"Teen kuvia omaksi ilokseni. Työni ovat jonkinlaisia kuvituksia jotka pitävät sisällään tarinan. Minun tarinani voi olla ihan muuta kuin katsojan tarina, mutta onko sillä niin väliä?”"

Mainospiirtäjästä opettajaksi

”"Olin ns. ’nuoruuden lupaus’ lapsena. Kuvataide tuntui selvältä ammatinvalinnalta. Opiskelin vuoden verran piirustusta Milanossa (Accademia di Belle Arti di Brera), minkä jälkeen pääsin ensimmäisten oppilaiden joukossa Lahden taideteollisen oppilaitoksen graafisen suunnittelun osastolle. Valmistuttuani 1973 toimin Lehtimiesten mainososastolla mainospiirtäjänä. Opetustyö vei kuitenkin mukanaan jo vuonna 1975. Opetus ja sen kehittämistyö sekä opiskelu ovat vieneet aikaa muulta taiteelliselta toiminnalta.”

”Sirkus, narrit ja klovnit ovat aina kiinnostaneet minua. Klovni on ihminen muttei selkeästi mies tai nainen, pikemminkin mielentila tai elämäntilanne.” Puitteet useille kuville antaa Asikkalassa sijaitseva, taiteilijan isovanhempien rakentama kesäasunto. Kotkaniemen ympäristö on kuvissa läsnä, samoin perheeseen kuuluvat kolme kissaa, joilla on tapana hypätä kuviin ikään kuin huomaamatta."