Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1973)

Hollolalainen Virpi Lintunen on pitänyt yksityisnäyttelyjä Päijät-Hämeen alueella vuodesta 2004 lähtien. Hänellä on ateljee-galleria Hollolassa. Töitä on nähtävillä julkisesti ateljee-galleria Minna & Virpissä Kauppakujalla Hollolassa.

Lintunen maalaa pääasiassa akryylimaalauksia, ja tekee joskus hiilipiirroksia. Hänen tekniikkansa on itse opeteltua maalaustekniikkaa, ja tyylisuuntauksia ovat mm. abstrakti taide ja naivismi. Hän kertoo, että töitä kertyy kymmeniä maalauksia vuodessa, yli sata maalausta on jo maailmalla. Tie kuvataiteilijaksi on periytynyt jo lapsuudesta, ja Lintunen tiesi jo lapsena, että hänestä tulee isona taiteilija.

Taiteilija kertoo tavoitteenaan olevan, että kehitys on jatkuvaa. Taiteellaan hän haluaa tuoda esille kauneutta mm. luonnosta ja etenkin linnuista. Työn syntyprosessista hän sanoo: ”Kaikki lähtee aina ajatuksesta ja usein ajatukseen syntyvästä kuvasta, joka on ”pakko” tallentaa paperille tai maalata kankaalle.

Päijäthämäläisyyden merkityksestä Lintunen kertoo: ”Päijäthämäläisyys merkitsee tietysti paljon. Olen syntynyt Lahdessa ja opiskellut esim. Lahden muotoiluinstituutissa. Nuoruuteni olen asunut Orimattilassa ja nyt asun Hollolassa. Kaikista suurin merkitys on tietysti Päijät-Hämeen maisemilla ja luonnolla (metsät, järvet). Ne nousevat mielikuviini ja vaikuttavat siksi taiteeseeni voimakkaasti.”