Henkilökohtaiset työkalut
Anja Hiidenheimo


(s.1956) os. Pelttari

Asuu nykyisin sekä Helsingissä että Hämeenkoskella.

Opinnot ja ammatit

Koulut Hiidenheimo on käynyt Lahdessa ja ylioppilaaksi kirjoittanut Lahden yhteiskoulusta (1975). Opinnot veivät Helsinkiin ja opiskeltuaan maatalouden lisäksi lukuisia muitakin aineita mm. tiedotusoppia, hän valmistus maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi (1982). Kauppatieteiden maisterin tutkinnon hän suoritti Helsingin Kauppakorkeakoulussa 1991. Opiskeluaikana ja sen jälkeen Hiidenheimo toimi toimittaja useissa lehdissä sekä Yleisradiossa ( 1978- 1988) ja siirtyi töihin Jyväskylään kukkatukkuliikkeen hoitajaksi. Täältä hän jatkoi valtakunnallisen kukkatukkuliikkeen johtajaksi Hämeenlinnaan ja tämän jälkeen piipahti Invalidiliittoon Etelä-Hämeen kampanjajohtajaksi hyväntekeväisyyskampanjaan Lahteen (1988 – 1990).

Yrittäjyys on tullut monelta kantilta tutuksi, koska Hiidenheimo on toiminut isännöinti ja taloushallintopalveluja tuotavan perheyrityksen toimitusjohtajana vuodesta 1988 alkaen ja maanviljelijänä sekä metsätalousyrittäjänä (2001 -2012).

Harrastukset

Harrastuksina ovat huilun ja saksofonin soitto, musiikki, luonnossa liikkuminen, lukeminen ja kirjoittaminen, puutarhanhoito, valokuvaus ja liikunta monessa muodossa.

Kirjoittaminen ja julkaisut

  • Esikoisnovellikokoelma ”Valon anatomia”, ntamo, julkaistiin keväällä 2013.
  • Novelli ”Aikakapseli” voitti jaetun ensimmäisen palkinnon yhdessä Katja Ketun kanssa kesällä 2013 Jyväskylän Kesän yhteydessä järjestetyssä Kuultavia novellikilpailussa.
  • Optimisti-lehdessä (1980) julkaistu runoja, Kirjailijayhdistys Vana -66 ry. järjestämän runokilpailun satoa


Hiidenheimo on opiskellut kirjoittamista Oriveden opiston kursseilla sekä Kriittisen korkeakoulun kaksivuotisella kirjoittajalinjalla. Kirjoittamista Hiidenheimo on harrastanut lapsuudesta lähtien aina, nuorena runoja ja novelleja, sitten toimittajana raportteja ja matkakuvauksia. Kaiken aikaa hän on jatkanut novellien sekä muiden käsikirjoitusten työstämistä pöytälaatikkoon muiden töiden ohessa. Vasta Kriittisen korkeakoulun kirjoittajakurssi johti Hiidenheimon ajattelemaan julkaisemista.

Lapsuuden kesät Hämeenkoskella (silloin Koski Hl) mummolassa maalla ja luonnossa ovat vaikuttaneen Hiidenheimoon lähtemättömästi.