Henkilökohtaiset työkalut
(korjattu luokitus vastaamaan Päijät-Häme-wikin luokitusperiaatteita)
 
(2 välissä olevaa versiota samalta käyttäjältä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Itä-Häme''' on alue, johon on viitattu ennen [[Päijänne|Päijänteeseen]] liittyvän [[Päijät-Häme]] -käsitteen muodostumista. Itä-Hämeellä on saatettu tarkoittaa [[Kanta-Häme|Kanta-Hämeeseen]] kuulumattomiin [[Etelä-Häme]]en osiin. Itä-Häme on edelleen osana nimessä (samomalehti) [[Itä-Häme (sanomalehti)|Itä-Häme]] ja [[Itä-Hämeen museo]]. Itä-Hämeeseen katsottiin kuuluvan [[Mikkelin lääni]]n eteläosia, kuten Heinolan kaupungin seutu ja siitä pohjoiseen päin. [[Päijät-Hämeen seutukaavaliitto]] perustettiin 1967 ja sen seuraaja maakunta(rakennus)kaavan laatimisessa on [[Päijät-Hämeen liitto]]. Lahden kaupungissa toimineen [[Kujalan maatalousoppilaitos|Kujalan maatalousoppilaitoksen]] ensimmäinen nimi oli Itä-Hämeen teoreettispainotteinen karjatalouskoulu, joka perustettiin 1927. Käsite ''Päijät-Häme'' on vakiintunut hallinnolliseen ja viralliseen käyttöön 1960-luvun puolivälistä alkaen.
+
'''Itä-Häme''' on alue, johon on viitattu ennen [[Päijänne|Päijänteeseen]] liittyvän [[Päijät-Häme]] -käsitteen muodostumista. Itä-Hämeellä on saatettu tarkoittaa Kanta-Hämeeseen kuulumattomiin Etelä-Hämeen osiin. Itä-Häme on edelleen osana nimessä (samomalehti) [[Itä-Häme (sanomalehti)|Itä-Häme]] ja [[Itä-Hämeen museo]]. Itä-Hämeeseen katsottiin kuuluvan Mikkelin läänin eteläosia, kuten Heinolan kaupungin seutu ja siitä pohjoiseen päin. [[Päijät-Hämeen seutukaavaliitto]] perustettiin 1967 ja sen seuraaja maakunta(rakennus)kaavan laatimisessa on [[Päijät-Hämeen liitto]]. Lahden kaupungissa toimineen [[Kujalan maatalousoppilaitos|Kujalan maatalousoppilaitoksen]] ensimmäinen nimi oli Itä-Hämeen teoreettispainotteinen karjatalouskoulu, joka perustettiin 1927. Käsite ''Päijät-Häme'' on vakiintunut hallinnolliseen ja viralliseen käyttöön 1960-luvun puolivälistä alkaen.
  
[[Hämeen maakunta]] käsittää kolmasosan entisestä [[Hämeen lääni]]stä ja puolet [[Etelä-Häme]]estä. Siihen viitataan lyhennetystä muodossa myös Hämeenä.
+
Hämeen maakunta käsittää kolmasosan entisestä Hämeen läänistä ja puolet Etelä-Hämeestä. Siihen viitataan lyhennetystä muodossa myös Hämeenä.
  
 
Nykyään yksi laajimmista Itä-Hämeen piireistä kansalaistoiminnassa on [[Itä-Hämeen Martat]].
 
Nykyään yksi laajimmista Itä-Hämeen piireistä kansalaistoiminnassa on [[Itä-Hämeen Martat]].
  
 
[[luokka:Päijät-Hämeen maakunta]]
 
[[luokka:Päijät-Hämeen maakunta]]
[[luokka:Etelä-Häme]]
 
[[luokka:Mikkelin lääni]]
 
[[luokka:Hämeen lääni]]
 

Nykyinen versio 4. marraskuuta 2014 kello 09.29

Itä-Häme on alue, johon on viitattu ennen Päijänteeseen liittyvän Päijät-Häme -käsitteen muodostumista. Itä-Hämeellä on saatettu tarkoittaa Kanta-Hämeeseen kuulumattomiin Etelä-Hämeen osiin. Itä-Häme on edelleen osana nimessä (samomalehti) Itä-Häme ja Itä-Hämeen museo. Itä-Hämeeseen katsottiin kuuluvan Mikkelin läänin eteläosia, kuten Heinolan kaupungin seutu ja siitä pohjoiseen päin. Päijät-Hämeen seutukaavaliitto perustettiin 1967 ja sen seuraaja maakunta(rakennus)kaavan laatimisessa on Päijät-Hämeen liitto. Lahden kaupungissa toimineen Kujalan maatalousoppilaitoksen ensimmäinen nimi oli Itä-Hämeen teoreettispainotteinen karjatalouskoulu, joka perustettiin 1927. Käsite Päijät-Häme on vakiintunut hallinnolliseen ja viralliseen käyttöön 1960-luvun puolivälistä alkaen.

Hämeen maakunta käsittää kolmasosan entisestä Hämeen läänistä ja puolet Etelä-Hämeestä. Siihen viitataan lyhennetystä muodossa myös Hämeenä.

Nykyään yksi laajimmista Itä-Hämeen piireistä kansalaistoiminnassa on Itä-Hämeen Martat.