Henkilökohtaiset työkalut
p (Wiki-ylläpito siirsi sivun Kilpiäinen : paikannimen historia uudelle nimelle Kilpiäinen luomatta ohjausta)
 
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Kilpiäinen.jpg|pienoiskuva|Ahosen talo Kilpiäisissä 1930-luvulla. Kuva: Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto.]]
+
[[Tiedosto:Kilpiäinen.jpg|pienoiskuva|Ahosen talo Kilpiäisissä 1930-luvulla. Kuva: Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto.|alt=valokuva vanhasta puutalosta jossa mansardikatto ja vaakalaudoitus kaksivärinen. Talon kuistilla ja portaissa perhe: liiviasuinen mies, pieniä lapsia ja nuori poika. Pihalla isolla kivellä seisoo pumpulimekkoinen tyttö jolla polkkatukka ja joka vilkuttaa kuistilla oleville ihmisille.]]
  
 
==Paikannimen historia ==
 
==Paikannimen historia ==

Nykyinen versio 28. elokuuta 2020 kello 14.48

valokuva vanhasta puutalosta jossa mansardikatto ja vaakalaudoitus kaksivärinen. Talon kuistilla ja portaissa perhe: liiviasuinen mies, pieniä lapsia ja nuori poika. Pihalla isolla kivellä seisoo pumpulimekkoinen tyttö jolla polkkatukka ja joka vilkuttaa kuistilla oleville ihmisille.
Ahosen talo Kilpiäisissä 1930-luvulla. Kuva: Lahden kaupunginmuseon kuva-arkisto.

Paikannimen historia

Lahden kaupunginosan nimi Kilpiäinen on peräisin Kilpiäistenpohjan edustalla olleen tilan nimestä. Sana kilpi esiintyy yläsatakuntalaisissa sekä sydän- ja kaakkoishämäläisissä murteissa ja merkitsee lummetta.

Lähteet

  • Laapotti, Marjukka: Lahden paikannimistö. (Toim. Päivi Siikaniemi, Lahden kaupunginmuseo, Unto Tupala) Lahden kaupunki, 1994.