Henkilökohtaiset työkalut
Pekka Rautkoski


(s. 1942)

Tietoa kirjailijasta

Koko ikänsä Heinolan mlk:n (ja kuntaliitoksen jälkeen Heinolan kaupungin) Paason kylässä asunut Rautkoski on käynyt keskikoulun Heinolan Yhteislyseossa (1954-58), maatalousteknisen koulun Lahden Kujalassa (1959-60) ja kirjasto- ja kirjallisuuskurssin Karstulassa (1968).

Rautkoski on työskennellyt mittamiehenä eri puutavarayhtiöissä (1963-67) sekä kirjastoautonkuljettaja-hoitajan virassa vuodesta 1968. Eläkkeelle hän jäi 1.12.2005.

Hänen harrastuksiinsa kuuluvat kirjoittaminen, urheiluseuratyö, metsänhoito, musiikki ja kotiseudun historia.
Hän on saanut II. palkinnon Suomen Kirjastoseuran kirjoituskilpailussa vuonna 2000 kirjastoammattilaisten sarjassa.

"Kirjalliset harrastukset olen aloittanut 80-luvun alussa, jolloin ensimmäiset mielipidekirjoitukset julkaistiin Heinolalaisissa lehdissä ja niitä on kertynyt parinkymmenen vuoden aikana n. 150 kpl.", Pekka Rautkoski kertoo.
"Kirjoittajan taitoja olen saanut harjoittaa myös useiden yhteisöjen sihteerinä ja viime vuonna ilmestyneen oman kirjan lisäksi olen kirjoittanut myös paljon lehtiuutisia urheilutapahtumista ja laulujen sanoja erilaisiin tilaisuuksiin. Julkaistujen kirjoitusten lisäksi olen osallistunut muutamiin kirjoituskilpailuihin ja koonnut kotiseudun historiaa pienimuotoisiin julkaisuihin", hän jatkaa.

Päijät-Hämeen ja Heinolan seudun yhteiskunnalliset asiat ovat olleet hänen kirjoituksissaan etusijalla ja maaseudun rakennemuutos ja asukkaiden elinolosuhteiden esille tuonti korostuu hänen kirjoituksissaan näkyvästi.

Tuotanto

Esseet

Sanan Miekalla: mielipiteitä lehtien yleisönosastoille. Pilot Kustannus 2004.

Osallistuminen antologioihin

Eränkävijä 2000; eränovelli Huutokauppasarvet. Otava 2000.

Muu tuotanto 

30 vuotta kirjastoautotoimintaa Heinolassa. Heinolan kaupunginkirjasto 1998.