Henkilökohtaiset työkalut
Markus Ahonen


S. 1972


Vapaana toimittajana ja kirjoittajana työskentelevä Markus Ahonen on asunut Päijät-Hämeessä vuosina 2002-2005. Myös lapsuuden kesät kuluivat mökillä Hämeenkoskella.
Päätoimittajana useissa paikallislehdissä (mm. Päijät-Häme ja Seutuviikko) toiminut Ahonen on valmistunut viestintäalan ammattilaiseksi sekä humanististen tieteiden kandidaatiksi.
Hänen kynästään on lähtöisin myös useita tv-käsikirjoituksia.
Nykyisin Ahonen asuu Irlannissa.
Markus Ahosen harrastuksiin kuuluvat kirjat, elokuvat, musiikki, kuntoilu sekä "kaikenlaisen usein turhaksi koetun nippelitiedon muistaminen".

Kirjailijan ammatti haaveena jo lapsena

Kirjailijan ammattia jo noin seitsemänvuotiaasta asti kaavaillut Ahonen kirjoitti ensimmäisen täyspitkän romaanikäsikirjoituksen 2000-luvun alussa. Sen lisäksi hän on tehnyt käsikirjoituksia lastenkirjoista novellikokoelmiin.
Kouvolan Dekkaripäivien dekkariromaanikilpailussa (2006) kolmanneksi sijoittunut Meduusa on hänen ensimmäinen julkaistu romaaninsa. Palava sydän (2008) jatkaa samaa yhteiskunnallisten rikosaiheisten romaanien sarjaa.
"Kirjoissani pohditaan usein hyvän ja pahan häilyviä rajoja ja sitä miten nykyajan paineyhteiskunta ja ihmisten väliset -turhatkin- jännitteet ajavat rikokseen."

Juuret Päijät-Hämeessä

"Osa Meduusan ja Palavan sydämen tapahtumista sijoittuu Helsingin seudun lisäksi myös Päijät-Hämeeseen, vaikka Meduusassa ei paikkoja vielä mainita. Palavassa sydämessä esillä on etenkin entinen kotikaupunkini Heinola ja mainintana myös vanha työpaikkakuntani Asikkala. Seutu on minulle muutenkin hyvin tuttua. Yli kolmen vuoden asumista ja työskentelemistä edelsivät lapsuuden kesät mökillä Hämeenkoskella sekä käynnit mummolassa Lahdessa. Isäni puolella on myös käsittääkseni peräti monisatavuotiset juuret Hollolassa. Veri vetää juurille, kirjallisen kirjaimellisesti."

Tuotanto

Romaanit

Meduusa. Rikosromaani. Book Kari, 2006.

Palava sydän. Rikosromaani. Myllylahti, 2008.

Meduusa: rikosromaani. Päivitetty versio. (E-kirja). 2012.

Palava sydän: romaani rikoksista. Päivitetty versio. (E-kirja). 2012.

Lastenkirjat

Haikarasaaren vauvasatama ja muita tarinoita: tarinoita lapsille ja aikuisille. (E-kirja). 2012.

Karkaileva bussi ja kaiken maailman ihmeelliset vempeleet: lastentarinoita. (E-kirja). 2012.

Novellit

My Hometown Named Love. Novelleja. (E-kirja, englanniksi). 2012.

Kotipaikkani on rakkaus. Novelleja (E-kirja). 2012. == Tv-käsikirjoituksia ==

EVVK. Viihdeohjelma. Fremantle Entertainment Oy, MTV 3, 2004-05.

Liekki. Sketsiohjelma. Solar Filmsin tuotanto, Yle TV 1, 2002. (yhdessä Olli Keskisen kanssa)

Heikoin lenkki. Visailuohjelma. Juontajan tuplalausahdukset kahdelle kaudelle (ei krediittiä). Solar Filmsin tuotanto, MTV 3.

Stand up -komiikka -esityksiä esiintyjille, 2002-04.

Edellisten lisäksi Markus Ahonen on kirjoittanut tuhansia lehtijuttuja kymmeniin eri lehtiin vuodesta 1994 sekä yksittäisiä juttuja radioon 1995-96.