Henkilökohtaiset työkalut

72 ==

==

[kirjailijatAhonenM.htm#Tuotanto_ Tuotanto] [kirjailijatAhonenM.htm#Tekstinäyte Tekstinäyte]

Vapaana toimittajana ja kirjoittajana työskentelevä Markus Ahonen on asunut Päijät-Hämeessä vuosina 2002-2005. Myös lapsuuden kesät kuluivat mökillä Hämeenkoskella.
Päätoimittajana useissa paikallislehdissä (mm. Päijät-Häme ja Seutuviikko) toiminut Ahonen on valmistunut viestintäalan ammattilaiseksi sekä humanististen tieteiden kandidaatiksi.
Hänen kynästään on lähtöisin myös useita tv-käsikirjoituksia.
Nykyisin Ahonen asuu Irlannissa.
Markus Ahosen harrastuksiin kuuluvat kirjat, elokuvat, musiikki, kuntoilu sekä "kaikenlaisen usein turhaksi koetun nippelitiedon muistaminen".

Kirjailijan ammatti haaveena jo lapsena

Kirjailijan ammattia jo noin seitsemänvuotiaasta asti kaavaillut Ahonen kirjoitti ensimmäisen täyspitkän romaanikäsikirjoituksen 2000-luvun alussa. Sen lisäksi hän on tehnyt käsikirjoituksia lastenkirjoista novellikokoelmiin.
Kouvolan Dekkaripäivien dekkariromaanikilpailussa (2006) kolmanneksi sijoittunut Meduusa on hänen ensimmäinen julkaistu romaaninsa. Palava sydän (2008) jatkaa samaa yhteiskunnallisten rikosaiheisten romaanien sarjaa.
"Kirjoissani pohditaan usein hyvän ja pahan häilyviä rajoja ja sitä miten nykyajan paineyhteiskunta ja ihmisten väliset -turhatkin- jännitteet ajavat rikokseen."

Juuret Päijät-Hämeessä

"Osa Meduusan ja Palavan sydämen tapahtumista sijoittuu Helsingin seudun lisäksi myös Päijät-Hämeeseen, vaikka Meduusassa ei paikkoja vielä mainita. Palavassa sydämessä esillä on etenkin entinen kotikaupunkini Heinola ja mainintana myös vanha työpaikkakuntani Asikkala. Seutu on minulle muutenkin hyvin tuttua. Yli kolmen vuoden asumista ja työskentelemistä edelsivät lapsuuden kesät mökillä Hämeenkoskella sekä käynnit mummolassa Lahdessa. Isäni puolella on myös käsittääkseni peräti monisatavuotiset juuret Hollolassa. Veri vetää juurille, kirjallisen kirjaimellisesti."


[kirjailijatAhonenM.htm#yla Tiedosto:Nuoli.gif]

==
Tuotanto ==

Romaanit


Meduusa. Rikosromaani. Book Kari, 2006.

Palava sydän. Rikosromaani. Myllylahti, 2008.

Meduusa: rikosromaani. Päivitetty versio. (E-kirja). 2012.

Palava sydän: romaani rikoksista. Päivitetty versio. (E-kirja). 2012.

Lastenkirjat

Haikarasaaren vauvasatama ja muita tarinoita: tarinoita lapsille ja aikuisille. (E-kirja). 2012.

Karkaileva bussi ja kaiken maailman ihmeelliset vempeleet: lastentarinoita. (E-kirja). 2012.

Novellit

My Hometown Named Love. Novelleja. (E-kirja, englanniksi). 2012.

Kotipaikkani on rakkaus. Novelleja (E-kirja). 2012. == Tv-käsikirjoituksia ==

EVVK. Viihdeohjelma. Fremantle Entertainment Oy, MTV 3, 2004-05.

Liekki. Sketsiohjelma. Solar Filmsin tuotanto, Yle TV 1, 2002. (yhdessä Olli Keskisen kanssa)

Heikoin lenkki. Visailuohjelma. Juontajan tuplalausahdukset kahdelle kaudelle (ei krediittiä). Solar Filmsin tuotanto, MTV 3.

Stand up -komiikka -esityksiä esiintyjille, 2002-04.

Edellisten lisäksi Markus Ahonen on kirjoittanut tuhansia lehtijuttuja kymmeniin eri lehtiin vuodesta 1994 sekä yksittäisiä juttuja radioon 1995-96.


[kirjailijatAhonenM.htm#yla Tiedosto:Nuoli.gif
]

Tekstinäyte

Isaksson makasi teltassa järven rannalla Heinolan pohjoisosissa. Oli lauantaiyö. Maaret oli nukahtanut hänen syliinsä jo alkuillasta. Seuraavien tuntien aikana he olivat unissaan kierineet kauaksi toisistaan.
Isakssonista tuntui, kuin jokin olisi herättänyt hänet. Hänestä tuntui kuin hän olisi ollut takaisin Töölönlahden rannalla ja nähnyt kaiken tapahtuvan uudelleen.
Näkymä jysähti hänen eteensä ja sai niskakarvat pystyyn. Hän näki miehen hahmon kävelevän kivi kourassa. Hän tunsi olevansa tuon miehen hahmossa sisällä.
Hän kuuli korvissaan hakkaavan sydämen. Hengityksen, joka on kiihtynyt, kun tuntee hallitsemattoman raivon, joka pian sokaisee. Hän näki sumentuvan katseen läpi tyynen Töölönlahden pinnan, siihen heijastuvan valon. Sitten hän oli itse valokeilassa muun pimeyden
keskellä.
Isakssonista tuntui samalta kuin ensimmäisenä maanantaiaamuna Torsti Knuutilaa jututtaessa. Ja edellissunnuntaina Töölönlahtea kiertäessä.
Kuin joku olisi tuijottanut häntä. Ja nähnyt hänen lävitseen.


Palava sydän, 2008

[kirjailijatAhonenM.htm#yla Tiedosto:Nuoli.gif]