Henkilökohtaiset työkalut

Päijät-Häme-wiki on yhteisöllinen ja kaikille avoin paikallistiedon tuottamisesta kiinnostuneiden henkilöiden ja yhteisöjen yhdessä tuottama maakunnallisten aiheiden tietopankki. Rekisteröitynyt käyttäjä voi kirjoittaa wikiin uusia artikkeleita, muokata jo olemassa olevia tekstejä sekä lisätä wikiin kuvia ja Google- sekä YouTube-videoita. Päijät-Häme-wiki on paitsi paikallistiedon tietopankki, myös kertomus- ja muisteluaineiston lähde. Huomioithan, että Päijät-Häme-wiki on kotiseutuwiki, ja myös linkityksen tulee liittyä Päijät-Hämeen maakuntaan, jotta sisältö liittyy aihepiiriin. Älä luo linkkejä yleisiin asiasanoihin tai muihin paikkakuntiin. Paikkakunnista käytetään luokituksessa muotoa Lahti, Sysmä (ei Lahden kaupunki, Sysmän kunta). Ennen kirjottamisen aloittamista, ole hyvä, ja tutustu Päijät-Häme-wikin sisältöä koskeviin ohjeisiin Ohje-sivulla: Päijät-Häme-wikin sisältö sekä tietosuojakäytäntöön ja rekisteriselosteeseen

Käyttäjä sitoutuu siihen, että kuka tahansa rekisteröitynyt käyttäjä voi muokata hänen kirjoittamaansa artikkelia. Päijät-Häme-wikin sivut ovat pääosin kaikkien vapaasti muokattavissa. Kaikki wikiin tuotettu materiaali on toisten käyttäjien muokattavissa. Poikkeustapauksissa käyttäjä voi estää muiden tekemät muutokset (esim. muistelmat ja henkilökohtaiset tarinat, henkilökohtainen kertomusaineisto, tekijän nimellä varustetut tutkimusartikkelit). Suojattavat artikkelit allekirjoitetaan tekijän nimellä.

Maakunnassa toimivat yhdistykset ja yritykset voivat esitellä toimintaansa wikissä. Wiki-sivustoa ei saa käyttää mainontaan. Yritykset voivat esitellä toimialaansa, yrityksen sijaintia ja yrityksen historiaa Elinkeinot -aihealueen alla. Mainosmateriaali poistetaan sivuilta. Halutessasi voit tehdä ulkoisen linkin yrityksen kotisivuille.

Wikin tarjoavat käyttöön ja ylläpidosta vastaavat Päijät-Hämeen kirjastot. Ylläpito seuraa luokitusta, korjaa pyynnöstä virheellisiä tietoja ja poistaa tarvittaessa artikkeleita, jos sisältö on asiatonta tai artikkeli ei aiheen puolesta kuulu Päijät-Häme-wikiin. Ylläpito ei vastaa artikkeleiden sisällöstä, virheellisistä tiedoista tai niiden käytöstä. Ylläpito ei oikolue tekstejä tai korjaa kieliasua.

Lisätietoja: Päijät-Häme-wikin vastuuvapaus

Kirjoittaja sitoutuu noudattamaan tekijänoikeuslakia.

Ethän kopioi tekstiä suoran Wikipediasta tai muilta verkkosivuilta mainitsematta lähdettä! Tarkoitus ei ole tehdä kopiota eikä kilpailijaa Wikipedialle, joten kannattaa harkita, miten paljon Wikipediasta on järkevää siirtää Päijät-Häme-wikiin. Tarvittaessahan voit tehdä linkin Wikipedian sivulle, ja mainita sen lähteenä.


Huom. Mobiililaitteilla wiki avautuu vain lukuversiona.

Päijät-Häme-wiki on rahoitettu Uudenmaan ELY-keskuksen myöntämällä projektirahoituksella 2013-2014. Teknisestä toteutuksesta vastaa hämeenlinnalainen Opiferum.

Päijät-Häme-wikin logo: Anssi Vaalio.

Etusivun kuva ja taustakuvitus: Lahti-Region kuvapankki

Yhteyshenkilö: informaatikko Merja Taavila: merja.taavila[at]lahti.fi, paijathamewiki[at]gmail.com. 044 416 3233.