Henkilökohtaiset työkalut
Raija Hautala


Raija Hautala (synt. 1950), asunut Lahdessa vuodesta 1966.

Tietoa kirjailijasta

"Olen syntynyt Laihialla v. 1950 nelilapsisen perheen esikoisena ja asunut Vaasassa kansa- ja oppikouluajan. Tulin perheeni mukana -60-luvulla Lahteen, jossa kävin lukion. Lukion jälkeen menin Sveitsiin töihin ja sieltä Ranskaan, siinä meni pari vuotta. Opiskelut Helsingissä veivät muutaman vuoden ja opintojen jälkeen palasin Lahteen. Lapsia on neljä, nyt jo aikuisia, eronnut olen kymmenkunta vuotta sitten. Olen monessa mukana ja harrastan myös käden taitoja ja liikuntaa, joogaa ja meditointia. Olen peruspositiivinen ja seurallinen. Oman kirjailija-blogin avasin huhtikuussa 2013. Mottoni on: "Kaikki hoituu!"

Koulutus ja työura

"Työurani olen tehnyt sihteerinä sekä yksityisellä sektorilla, valtiolla että kunnallisessa organisaatiossa. Olen kirjoittanut oikeastaan aina, opiskeluaikana mm. juttuja eri lehtiin. Luovaa kirjoittamista olen opiskellut täällä Lahdessa sekä osallistunut NVL:n Mestarikurssille Orivedellä ja näytelmä-käsikirjoituskurssille Helsingissä (vetäjä Emma Puikkonen) sekä Tekstistä draamaksi -kurssille Lahdessa (vetäjät Riittakaarina Manninen-Louhensalo ja Päivi Haanpää)."

Tutkinnot

Yo-merkonomi, HSO-sihteeri

Päijät-Häme tuotannossa

"LÄHTÖ-romaanin päähenkilö on Elisabeth, joka asuu Lahdessa, mutta lahtelaisuus tai päijäthämäläisyys ei varsinaisesti ole teokseni keskiössä."

Tuotanto

"LÄHTÖ on esikoisromaanini, mutta valmiina on myös toinen käsikirjoitus. Se kertoo Marjasta ja hänen ystävistään kesällä Suomessa (työnimi Kesällä kerran). Marja toipuu erosta ja lapset ovat lentäneet pesästä, vai ovatko? Kirjoitin tämän Marjan tarinan samaan aikaan Lähtö-romaanin kanssa, koska piti saada rinnalle aivan toisenlainen tarina, jotakin muuta kuin itseäni. Ja vaikka kuinka yritin kirjoittaa fiktiota, nuorimman veljeni tapaturmainen kuolema lopputuloksessa kuitenkin kummittelee. Tarinassa olen yrittänyt kuvata nykyihmistä omissa viitekehyksissään, kaikki juonittelevat ja kiusaavat toisiaan, vaikka heillä on selkeä visio siitä, miltä elämän pitäisi näyttää."

Romaanit

LÄHTÖ, 2013

Muu tuotanto

Novelleja muun muassa Novelli.fi / novellisivustolla

Blogi

http://raijahautala.blogspot.fi/