Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1966)

Valokuvaaja Anna-Kaisa Pihla on neljännen polven heinolalainen valokuvaaja ja kasvanut valokuvaajaksi seuraten ihan pienestä alkaen isoisänsä ja isänsä työskentelyä. Hän on istunut usein studiossa seuraten kuvauksia ja osallistunut ”pikku assistenttina” kuvauksiin studion ulkopuolella. Hän pääsi myös mukaan pimiöön seuraamaan, kuinka filmille tallennetusta hetkestä syntyi valokuva. Hän ymmärsi, miten tärkeä rooli valokuvaajalla on erilaisten elämäntapahtumien tallentajana, ja valokuvalla niiden hetkien säilyttäjänä. Anna-Kaisa Pihla myös istui usein mallina, kun kokeiltiin uutta filmiä, studiovaloa ja taustaa. Kuin salaa kaikki tieto ja taito siirtyi.

Anna-Kaisa Pihla palasi tähän tuttuun maailmaan koulunkäynnin jälkeen. Vuonna 2009 hän aloitti kukkien ja kasvien kuvaamisen keskittyen tarkastelemaan niiden pieniä yksityiskohtia.

Tavoitteekseen Pihla kertoo kuvien saannin mahdollisimman monen ihmisen nähtäväksi. Hän haluaa antaa kuvillaan jotain itsestään ja luoda ihmsiin uskoa, ettei kauneus koskaan kuole. Pihlan kuvien tyyli on herkkää, miltei käsin kosketeltavaa. Valaistuksena hän käyttää luonnonvaloa eri vuorokauden aikoina. Valmiita töitä on vuoden 2009 jälkeen syntynyt reilut sata.

Päijäthämäläisyys merkitsee Pihlalle kotia, kaunista ja puhdasta luontoa, uskomattoman hienoa vesistöä, harvinaisia luonnonkukkia ja kasveja sekä paljoa kuvattavaa.

Yksityisnäyttelyt

  • Heinola, vanha kirjasto 2009.
  • Vääksy, Asikkalan taiteilijaseuran tilat 2011.
  • Helsinki, Taidesalonki Piirto 2011.


Useita pienempiä näyttelyitä.

Teoksia nähtävillä julkisesti

  • Päijät-Hämeen keskussairaala.
  • Heinolan kaupunginmuseo.