Henkilökohtaiset työkalut
Hollolan kotiseutumuseo
[paikka kuvalle]
Hollolan kirkonkylä
Hollolan kotiseutuyhdistys
Toiminta
Hollolan esinemuseo Hollolan kirkonkylän viljamakasiini
Hentilän talomuseo talomuseoalue esinemuseon koillispuolella
aukiolo 1.6.-25.8.
ma suljettu
ti 12-18
ke 12-18
to 12-18
pe 12-18
la 12-18
su 12-18
suljettu lisäksi 20.6. juhannusaatto
muuta maksuton kesä-, heinä- ja elokuun ensimmäisinä torstaina 6.6., 4.7. ja 1.8.

Hollolan kotiseutumuseo sijaitsee Hollolan keskiaikaisen kirkon lähettyvillä. Se muodostuu esinemuseosta ja Hentilän talomuseoalueesta. Vanhassa viljamakasiinissa toimivassa esinemuseossa on esillä vanhaa talonpoikaisesineistöä Hollolasta. Esinemuseolla on pysyvä näyttely Hollolan alueen arkeologisten kaivausten tuloksista.

Arkeologianäyttely on uusittu kesinä 2006 ja 2007 ja sen on toteuttanut Lahden kaupunginmuseo. Esinemuseon välittömässä läheisyydessä sijaitsevalla Hentilän talomuseon alueella on mm. Hentilän ja Ylä-Köllin talot.

Talomuseoalue on varsin edustava näyte hämäläisen maaseutupitäjän vanhasta rakennuskannasta. Vanhimmat hirsirakennukset ovat 1700-luvun lopulta ja nuorimmat 1900-luvun alusta. Talomuseoalueella järjestetään vuosittain ennen juhannusta Hollolan kunnan sahtimestaruuskilpailut, perinneleikki- ja myyjäistapahtuma heinäkuussa sekä joululauluilta ennen joulua. Joka toinen vuosi museoalueella järjestetään Sadonkorjuu- ja perinnetapahtuma elokuussa. Kotiseutumuseota hoitaa Hollolan kotiseutuyhdistys.

Lähteet


Muuta