Henkilökohtaiset työkalut

(s.1947)

Kuvataiteilija (öljy, akryyli, akvarelli, pastelli, grafiikka sekä kuvanveisto pronssista ja kivestä). Syntynyt Lahdessa ja asunut pääosin Päijät-Hämeessä, vuodesta 1970 lähtien Hollolassa.

Kansakoulun ja kansalaiskoulun käynyt Juhani Honkanen suoritti taideopintoja Lahden Taideyhdistyksen piirustuskoulussa. Vapaana taiteilijana hän on toiminut vuodesta 1972. Hän on myös opettanut 70-luvulta alkaen useilla maalauskursseilla, viimeksi Jyränkölässä Heinolassa. Parhaiten Honkasen taiteeseen pääsee tutustumaan Honkalinnan Galleriassa ja Veistospuistossa; lisäksi töitä on mm. Hiihtomuseossa, Hollolan kunnanvirastossa, Heikki Hasu –monumentti Anjalankoskella sekä useita virallisia muotokuvia eri paikoissa.

Syntynyt taiteilijaksi

Pitkään uraan mahtuu monta tyylisuuntausta. Kysymykseen taiteilijaksi tulostaan Honkanen vastaa piirtäneensä ”lapsesta saakka niin kauan kuin muistan. Olen syntynyt taiteilijaksi.Tavoitteenaan hän pitää uuden oppimista. Taiteen tehtävänä on antaa ihmisille tunteita, elämyksiä, Rakkautta. Jos maalaan ulkona, maalaan mitä näen ja tunnen. Muotokuvissakin pyrin samaan. Taide on niin monipuolinen ja henkilökohtainen tapahtuma, ettei siitä tässä voi kertoa muuta kuin että se on jatkuvaa etsimistä, opiskelua ja seikkailua. Taiteilijan tytär Manja Biela ja poika Jere Honkanen ovat myös kuvataiteilijoita.