Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1979)


Paljasjalkainen lahtelainen Kalle Mustonen on valmistunut kuvataitelijaksi ja kuvanveistäjäksi (2004). Hän on myös suorittanut taiteen perusopetuksen pedagogiset erikoistumisopinnot vuonna 2006.
Mustonen on työskennellyt tuntiopettajana Oriveden opistossa ja Lahden taideinstituutissa. Hän kuuluu Lahden taiteilijaseuran näyttelytoimikuntaan.
Kalle Mustosen teoksia on nähtävillä Fellman instituutin aulassa sekä Rautatienkadun kivissä kaiverruksina (julkistettu 1.9.2006).

Taiteenlajeista omimmat ovat kuvanveisto ja tilataide. "Teosten mittakaava ja materiaalit vaihtelevat. Yhdistävänä tekijänä teoksissa on melankolinen pohjavire sekä kantaaottavuus."

Tie taiteilijaksi

Tietään kuvataiteilijaksi Mustonen kuvaa termillä "lahtelainen kuvataideputki". Se sisälsi opiskelut lasten ja nuorten kuvataideoppilaitoksessa, kuvallisesti painottuneessa peruskoulussa ja lukiossa, kansanopistossa sekä taideinstituutissa.

"Haluan tarjota mahdollisuuden pysähtymiseen ja lapsenomaiseen ihmettelyyn."

"Lähtökohtana on materiaalinen ongelma. Tässä kohtaa tekeminen on lähempänä tiedettä kuin taidetta. Sisältö tulee lähes alitajuisesti. Prosessin loppusuoralla kuitenkin tarkennan sisältöä installoinnin tai yksityiskohtien avulla."

Lahdesta materiaalit teoksiin"Pyrin hankkimaan teosteni materiaalit lähiympäristöstä. Alueella toimivat yritykset siis muokkaavat materiaalivalintojani. Ikäni Lahdessa asuneena olen myös saanut luotua verkoston, jossa on helppo toimia." Kalle Mustosen blogi (avautuut uuteen välilehteen)