Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1947)

Tietoa kirjailijasta

Leena Rehula on suorittanut ammatillisen tutkinnon Järvenpään seurakuntaopistossa. Hän on työskennellyt Orimattilan seurakunnassa noin 20 vuotta sekä omalla viljatilalla yrittäjänä. Lasten ollessa pieniä hän toimi kunnallisena perhepäivähoitajana noin 10 vuotta.

Leena Rehula on ollut mukana Orimattilan taideyhdistyksen antologioissa. Keväällä 2009 häneltä ilmestyi yhdessä säveltäjä Kaj Chydeniuksen kanssa Kirjapajan kustantamana teos Lentävien terälehtien lumessa.

Tietään runojen kirjoittajana Leena Rehula luonnehtii seuraavasti: ”Olen harrastanut taideopintoja lapsesta saakka. Minulla oli taiteen ”kummitäti”, joka oli lausuntataiteilija. Hän valmensi minua lapsesta saakka, kuljetti taidenäyttelyissä ja opetti lausumaan runoja. Hän, jos kuka, johti minua runojen ja taiteen tielle. Myöhemmin tuli sitten käytyä monenlaisia kursseja. Tampereella opiskelin Pegasoksen etä- ja lähijaksoilla vuodesta 1992 alkaen Erkki Kiviniemen ja Risto Ahdin opissa. Se oli aika ratkaisevaa runojen suhteen. Vahvuudekseni luettiin suhde luontoon ja luontokuvat.”

Päijäthämäläisyyden vaikutuksesta Leena Rehula sanoo: ”Olen viljatilan emäntänä omilla juurillani, ja koska olen koko ikäni asunut näiden viljapeltojen vierellä Orimattilassa, voin sanoa aikamoisen topakasti juureni olevan Päijät-Hämeen savessa ja syvyyksissä. Se seikka ei voi olla heijastumatta runoihini ja lauluihin, joita Kaj Chydenius on säveltänyt 2003 alkaen.”

Tuotanto

Lentävien terälehtien lumessa (yhdessä Kaj Chydeniuksen kanssa, 2009).