Henkilökohtaiset työkalut
Marja Raudanpää


Lahtelainen öljyvärimaalari. Asunut koko ikänsä Lahdessa lukuun ottamatta muutamaa vuotta Hollolassa ja Nastolassa. Koulutukseltaan merkonomi.

Hyvää mieltä ja huumoria

Jo lapsena Marja Raudanpää haaveili taidemaalarin urasta. "Kuvaamataito oli aina koulussa kiitettävä. Koko ikäni olen piirtänyt. Jätettyäni virkani 23 vuotta sitten aloin määrätietoisesti kehittää itseäni. Samoihin aikoihin liityin Nastolan Taideyhdistykseen ja aloitin näyttelytoiminnan."

Tavoitteinaan Raudanpää pitää jatkuvaa kehittymistä ja ehkä myös aihepiirin laajentamista. 
"Uudistumista pidän ihan välttämättömänä. Olen esteetikko ja haluan näin ollen luoda kaunista, ehkä koskettavaakin, mutta ennen kaikkea hyvää mieltä, huumoria unohtamatta."

Aiheet mm. Kreikasta ja Päijät-Hämeestä

"Kreikka on 'lempilomamaani'. Jos on kerran käynyt oliivilehdossa tai kukkivassa hedelmätarhassa keväällä, tuoksua ja tunnelmaa ei voi unohtaa. Yhdistykseni syksyiseen juhlanäyttelyyn maalasinkin kreikkalaisia ruukkuasetelmia. Tietenkin kreikkalaismusiikkia kuunnellen ja lasissa Vin de Creteä!"

"Maalaan luontonäkymiä mielelläni, mutta en Lapin- tai tunturimaisemia, koska en ole siellä koskaan käynyt. Maalaan näkymiä, joista on omakohtaisia kokemuksia."

Marja Raudanpään teoksia on nähtävillä Päijät-Hämeen keskussairaalan lastenosastolla sekä Lahden kaupunginsairaalan pitkäaikaisosastolla.