Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1939)

Marja Vierula teki aluksi taidetta öljyvärein, siirtyi sitten akvarelleihin ja guasseihin, ja käytti myöhemmin akryylivärejä. Aiheet ovat monipuolisia.

Vierula toteaa omana arvionaan tuotannosta: ”Olen nopea maalaamaan, käytän paljon palettiveitsitekniikkaa, teen mielelläni suurille pohjille. Ajan mittaan olen suuntautunut yhä enemmän abstrakteihin aiheisiin. Vesi kiinnostaa kovin eri olomuodoissaan. Olen menossa etenevästi impressionistiseen suuntaan. Olen maalannut satoja tauluja.”

Taiteilija sai hyvän pohjakoulutuksen Heinolan seminaarissa. Ensin hän oli pääasiassa laulaja, ja alkoi maalata enemmän noin vuonna 1980. Tavoitteekseen hän mainitsee, että tahtoo tuoda toisille iloa kuvillaan, sitä samaa iloa, jota kokee itse maalatessaan. Hän kokee olevansa enemmän koloristi kuin piirtäjä, koska värit ovat niin houkuttelevan ihania. Väreillä voi kertoa paljon mielialasta ja millaisena kokee maalattavan kohteen.

Töiden syntyprosessi on seuraava: yleensä Marja Vierula saa jonkinlaisen vision, jota hän alkaa piirrellä ja kehitellä. Yleensä tehdään pienimuotoinen koemaalaus, ennen kuin aletaan tehdä jotain suurta. Useimmiten visio on niin selvä, että maalata voi alkaa heti. Työt valmistuvat nopeasti.

Päijät-Hämeeseen kuuluvat vaihtuvat maisemat korkeuseroineen, lukuisat kauniit järvialueet, eteläisen Suomen kauniit värit vaikuttavat Marja Vierulaan. Hän on kuvannut päijäthämäläistä maisemaa, joskin muitakin näkymiä. Tällä alueella hän tuntee olevansa kotonaan.

Marja Vierulalla on ollut lukuisia näyttelyitä, mm. Tampereella, Kouvolassa, Iitissä ja Lahdessa. Joka kesä hänellä on pihagalleria avoinna kuukauden, siellä on nähtävänä talven töitä.

Kuva: Maalaus jossa vaaleansinivihreä jokimaisema ja punaruskeaa jäkälää