Henkilökohtaiset työkalut

(s. 1953)

Tietoa kirjailijasta

Heinolan mlk:n Taipaleen kylässä syntynyt ja Heinolassa nykyään asuva Tähkänen on käynyt levyseppä-hitsaajalinjan (1969-72) Heinolan ammattikoulussa ja konepajakoulun (1972-73) Tampereella. Armeijassa Vekaranjärvellä (1972-73) hän toimi aseseppänä ja on työskennellyt metallitöissä Högforssin tehtaalla vuodesta 1974.
Martti Tähkäsen harrastuksiin kuuluvat kalastus ja pistooliammunta.

Hän kertoo kirjan kirjoittamisen olevan harrastus. Aluksi hän kirjoitteli pikku juttuja paikkakunnan lehtiin, jotka hän kokosi myöhemmin kirjaksi, joka on tehty sataprosenttisena omakustanteena. Kirjan nimi on "Hupeloa hommaa" (Mc-Pilot 2002).

"Jutuissa mainittu moneen kertaan 'Heinolassa', mm. Tähtisillasta, asuntomessuista, Heinolan mlk:sta, Rihun kylästä. Samoin kirjan kuvitukset ovat samoista kohteista. Muita paikkakunnan nimiä vilahtelee jutuissa, Päijänne, Salajärvi, Isiäinen, Kymenvirta, Siltasaari, Vuohkallio, Kirkkolampi, Hevosaaren luola, Heinolan kirjasto, Vierumäki, Energialaitos ym." Tähkänen kertoo.

Tekstinäyte

... Heinolan maalaiskunnasta, Rihun kylästä on löytynyt muinainen hiidenkirnu. Armaslammin pihakalliossa oleva kirnu on noin metri halkaisijaltaan oleva soikulainen kuoppa. Syvyyttä on myös noin metri. ....

"Hupeloa hommaa", 2002.