Henkilökohtaiset työkalut

Ristinkirkko sijaitsee Lahden keskustassa, ja se on Keski-Lahden seurakunnan kirkko. Alvar Aallon suunnittelema rakennus valmistui arkkitehdin kuoleman jälkeen vuonna 1978. Myös kirkkopuisto on tärkeä osa Aallon suunnittelemaa kokonaisuutta. Puistoon ei tehty merkittäviä muutoksia eikä uuden kirkkorakennuksen tieltä kaadettu yhtään puuta. Viuhkanmuotoinen kirkkosali on pelkistetty ja yleisväriltään valkoinen. Salin arkkitehtuuri ja sisustus noudattavat Aallon filosofiaa, jonka mukaan kirkkosalit eivät tarvitse koristuksia ja taide-esineitä, vaan pelkistettyjä ja puhtaita muotoja sekä korutonta vaatimattomuutta. Luonnonvalolla ja ympäröivän puiston puilla ja kasveilla on sen sijaan merkittävä osa kirkkosalin tunnelmassa. Kirkossa järjestetään konsertteja ja musiikkitapahtumia, joista merkittävin on vuosittain järjestettävä Lahden kansainvälinen urkuviikko.

Ristinkirkko sijaitsee osoitteessa Kirkkokatu 4.

Aiheesta muualla

Lahden seurakuntayhtymä: Ristinkirkko

Lähteet

  • Niskanen, Riitta: Selvitys Lahden kulttuurihistoriallisesti arvokkaista kohteista. Lahden kaupunginmuseo, Salapausselän kirjapaino, 2000.
  • Niskanen, Riitta: Kolkanmäki, Kirkkotori, Kirkkopuisto. Teoksessa Ristinkirkko, toiminnan kirkko - Funktion toteutuminen kolmessa vuosikymmenessä. Keski-Lahden seurakunta, Lahti 2008.