Henkilökohtaiset työkalut

Terhi Kaakinen, synt. 1979, on kotoisin Kärkölästä, jossa hän asui 18 vuotta. Vuodesta 2001 asuinpaikkana on ollut Lahti.

Kaakinen kertoo: ”Valmistuessani LAMK:n Taideinstituutista 2006 työntelimme Lahden kaduilla tekemiäni jättilastenvaunuja, Verneriä, minä vaunuissa sisällä. Myöhemmin Verneri-vaunut ovat kulkeneet myös Kärkölässä, Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Vaunuihin suhtautuminen vaihteli huomattavasti riippuen paikasta!”

Tekniikastaan Kakkinen toteaa, että hän tekee osittain väritettyjä puuveistoksia ja maalaa.

”Olen aiemmin valmistunut taidemaalariksi ja alkanut veistää vasta Taideinstituutissa opiskellessani, joten olen määrällisesti maalannut enemmän kuin veistänyt. Maalauksia on kymmeniä, piirroksia satoja, veistoksia vasta noin parikymmentä. Teokset lähtevät omasta arjestani ja lähipiiristäni. Veistoksille on tyypillistä vuorovaikutteisuus ja leikkisyys”, Terhi Kaakinen kertoo.

Tie kuvataiteilijaksi urkeni siten, että Kaakinen koki, ettei hänellä ollut vaihtoehtoja. Musiikista tuli rakas harrastus. Lapsesta asti hän on piirtänyt ja maalannut tuntikausia. Tavoitteistaan taiteilija kertoo: ”Ilo, lämpö, virne, antautuminen, luottamus, kosketus. Niitä mielelläni välittäisin. Arki on ihmeellistä ihanuudessaan ja kamaluudessaan.”

Taiteen syntyprosessin Kaakinen kokee seuraavasti: ”Ensin on pölli. Sitten siitä tulee veistos. Paljon on sellaista työstämistä, mitä vain tekee ja tekee, kun on tehtävä, että työ edistyy – sellaisiakin vaiheita, joista ei pidä. Mutta kun pääsee tekemään yksityiskohtia, muotoilemaan, värittämään ja teos valmistuu – se on palkitsevaa.” Päijäthämäläisyyden Kaakinen ei usko näkyvän taiteessaan, suomalaisuus saattaa näkyä.


Lisätietoa kuvataiteilijasta Internetissä

Terhi Kaakisen kotisivut